Vakjury

Vanaf 1 september 2015, wanneer de inschrijvingen voor de verkiezing zijn gesloten, gaat de vakjury aan het werk. Dit zijn allemaal mensen die in hun werk dagelijks met de schilderkunst in het algemeen of die van Vincent van Gogh in het bijzonder te maken hebben. Zij zullen digitaal alle inzendingen beoordelen met een cijfer. Zo bepalen zij 100 van de 125 genomineerden en 12 van de 15 finalisten. Tussen 1 en 10 november 2015 bepaalt de jury wie de prijswinnaars worden van de Van Gogh schilderwedstrijd 2015.

Kijk hieronder voor een overzicht van alle juryleden.


Marianne Kraster

Marianne Kraster (Amsterdam, 1953) werkt als kunstenaar en technisch adviseur bij Royal Talens in Apeldoorn. Zij geeft onder andere masterclasses voor docenten, workshops en lezingen op academies.

Lees verder...

Raoul Locht

Raoul Locht (Sorengo (Zwitserland), 1976) studeerde kunst- en cultuurfilosofie en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Amsterdam.

Lees verder...

Frank van den Eijnden

Frank van den Eijnden (50) is directeur van Van Gogh Brabant en voorzitter van Van Gogh Europe. Hij heeft al 25 jaar ervaring in het verbinden van kleine en grote partners in het cultuur-toeristische domein en is een van de drijvende krachten achter Van Gogh 2015.

Lees verder...

Ron Dirven

Ron Dirven (Etten-Leur, 1962) studeerde journalistiek te Utrecht, kunstgeschiedenis aan de K.U. Nijmegen en schilderkunst op de Bredase kunstacademie Sint Joost.

Lees verder...

Teio Meedendorp

Teio Meedendorp (Gorssel, 1961) studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijkuniversiteit Groningen, waar hij zich specialiseerde in het vroege tekenwerk van Van Gogh.

Lees verder...

Rebecca Nelemans

Rebecca Nelemans (Zundert, 1967) studeerde Kunstgeschiedenis Moderne Tijd aan de Rijks Universiteit Utrecht. Sindsdien werkt zij aan diverse projecten omtrent Vincent van Gogh.

Lees verder...
Partners